11.06.18 u 10:48

NE BAŠ DUGO

Koliko traje savršen seks?

Unatoč uvriježenom mišljenju, dobar seks ne treba trajati dugo, ma što vi slušali od frendova nakon par piva...

Savršen seks je, naravno, prilično nedostižan ideal, no svejedno treba stremiti ispunjenju tog cilja... a jedno od važnijih pitanja koje si pritom postavljamo je - koliko zapravo traje dobar (ako ne već najbolji) seks?


Naravno, znanstvenici su s veseljem zabili nos u rješavanje te dileme, pa evo do čega su došli u zadnje vrijeme...


Istraživanjem na Sveučilištu Penn State, znanstvenici su otkrili da unatoč uvriježenom mišljenju, dobar seks ne treba trajati dugo. Sve duže od pola sata je stvara platformu za razočaranje i nezadovoljstvo, smatraju.


Istraživači Eric Corty i Jenay Guardiani, u istraživanje su uključili čak 59 stručnjaka za seksualnu terapiju, bračnih psihologa te obiteljskih terapeuta, a uz pomoć njihovih odgovora, identificirali su četiri ključne kategorije, u smislu seksualnog vremenskog raspona, od penetracije do ejakulacije.


Evo tablice:


1-2 minute - prekratko, 

3-7 minuta - adekvatno

7-13 minuta - poželjno

10-30 minuta - predugo!


Samozvani seksualni znalci prezirno će odmahnuti rukom na ovu zadnju kategoriju, no mi ćemo napomenuti samo jednu stvar - to je vrijeme trajanja penetracije... pa vi malo razmislite.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO