30.12.18 u 10:21

HE HE

Koliko seksa je previše?

Emocionalna veza između partnera seksom jača, a emocionalno kompatibilni parovi uživaju u seksu više od onih koji ga smatraju pukom fizičkom potrebom.

Aktivan seksualni život ima brojne prednosti, fizički i emocionalno. Ali postoje i neki razlozi za malo opreza kako se ne bite seksali više nego što vaše tijelo može podnijeti.

Seks je više od fizičke intimnosti - pomaže ljudima da se emocionalno vežu. Nakon što je početna fizička 'glad' zadovoljena, to je više o dvoje ljudi koji otkrivaju svoje emocionalne potrebe.

Emocionalna veza između partnera seksom jača, a emocionalno kompatibilni parovi uživaju u seksu više od onih koji ga smatraju pukom fizičkom potrebom.

Oni su manje usamljeni, zabrinuti i ljuti. Znači da se manje svađaju i o svemu mogu mirno razgovarati - i sve zahvaljujući sretnim hormonima koji se oslobađaju u tijelu kad se seksamo. Dakle, što više seksa - veća sreća.

Ipak, ima tu i nekih negativnih strana... primjerice, infekcija mokraćnog sustava je jedna od najčešćih infekcija kod žena. Prema zdravstvenim stručnjacima, sve seksualno aktivne žene iskuse ovu neuugodnu infekciju u nekom trenutku u svom životu. Uzrokovana je bakterijama (E. coli) koje su prisutne oko područja genitalija, a seks ga čini pogodnim za njih da putuju sve do ženskog mjehura.

Jednako tako, potreba za mokrenjem se povećava - ovo je čest problem s kojim se susreću mnoge žene. Čak i nakon mokrenja imaju osjećaj da je da je mjehur pun. Mogući razlog može biti oticanje G-točke kada se žena često seks.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO