13.04.15 u 21:52

KUPCIMA ISPORUČENO 265.100 VOZILA

Škoda nezaustavljivo niže rekorde

Škoda i dalje nezaustavljivo niže rekorde u prodaji, prvi kvartal i mart ove godine su bili najbolji u 120 godina dugoj historiji te kompanije. Od januara do marta 2015. godine, kupcima je isporučeno 265.100 vozila.

To je za 7,2 posto više nego u istom periodu prošle godine i predstavlja novi rekord na kvartalnom nivou.

Također, ostvaren je rekord i u martu, prvi put je u samo jednom kalendarskom mjesecu brand isporučio više od 100.000 automobila.

Tom rezultatu doprinijela je i nova Škoda Fabia koja je dobila vrlo srdačan prijem u Centralnoj Evropi i ostvarila povećanje prodaje koje se mjeri u dvocifrenim brojkama.

Već u junu ove godine dolazi nova Škoda Superb koja će preuzeti vodstvo u Škodinoj modelskoj kampanji.

Škodin uspjeh iz 2014. godine se tako bez problema nastavlja i u 2015.godini. Prošle godine isporučeno je više od jednog miliona Škoda automobila širom svijeta.

Kupcima u BiH je za prva tri mjeseca ove godine ukupno isporučeno 248 vozila, što je za 2,9 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Tržišno učešće je poraslo na 18,7 posto, saopćila je ASA Group.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO