09.08.18 u 11:44

DANAS KSBIH ČEKA NOVA BLAMAŽA?

Košarka, baš kao i sve u BiH, u raljama politike

U Sarajevu danas počinje Evropsko prvenstvo B divizije za košarkaše do 16 godina, a organizator takmičenja KSBiH će vjerovatno pretrpiti novu blamažu i to zbog politike.

Bosna i Hercegovina u petak od 18:45 treba igrati protiv Kosova, ali košarkašima te selekcije nisu odobrene vize za ulazak u našu zemlju.


Nakon vijesti da je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zaprijetila sankcijama Košarkaškom savezu BiH jer je Ministarstvo inostranih poslova, koje predvodi Igor Crnadak, odbilo da izda vize kadetima Kosova, uslijedio je odgovor samog ministra.


“Nije tačno. Ovaj zahtjev je zaprimljen juče (srijeda) što je veoma kasno s obzirom da sutra počinje prvenstvo. Tri dana je rok za odgovor, ali nije tačna informacija da je zahtjev odbijen. Mi smo jutros poslali upit Košarkaškom savezu BiH i nismo dobili odgovor da li UO KS BiH stoji iza ovog takmičenja. Nakon toga možemo donijeti odluku s obzirom da od 24 zemlje učesnice, Kosovo je jedino koje BiH nije priznala”, rekao je Crnadak u izjavi za MONDO i dodao:


“Ponavljam, BiH nije priznala Kosovo i što se tog tiče tu nema promjena dok god je ova struktura vlasti iz Republike Srpske u institucijama u Sarajevu. Međutim, nije tačno da smo odbili da izdamo vize jer je ovaj zahtjev još uvijek u proceduri. Odluku ćemo donijeti kad dobijemo informacije iz Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, da li kompletan UO uključujući i predstavnike iz RS, stoje iza ovog turnira”, istakao je ministar inostranih poslova.


KSBiH će sigurno biti kažnjen, samo je pitanje na koji način.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO