05.03.18 u 16:07

SAVEZ RASPISAO POZIV

Ko će prenositi prijateljske utakmice Zmajeva?

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali će selektor Robert Prosinečki iskoristiti slobodne termine kako bi naš državni tim spremno dočekao start Lige nacija i kvalifikacija za EURO 2020.

Tako je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH potvrđeno odigravanje četiri prijateljske utakmice i to protiv Bugarske (23. mart), Senegala (28. mart), Crna Gora (27/28. maj) i Južne Koreje (1. juni).


Na osnovu odluče Izvršnog odbora, Savez je raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za otkup medijskih prava za direktne prijenose televizijskog signala prijateljskih utakmica Zmajeva.


– Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda za otkup medijskih prava za direktne prijenose televizijskog signala utakmica reprezentativne A selekcije BiH za teritoriju Bosne i Hercegovine. Javni poziv se odnosi isključivo na prijateljske utakmice A selekcije BiH koje će biti odigrane prema sljedećem rasporedu: Bugarska – BiH, 23. mart 2018, Razgrad, Bugarska; Senegal – BiH, 28. mart 2018, Le Havre, Francuska; BiH – Crna Gora, 27/28. maj 2018, Zenica i Južna Koreja – BiH, 1. juni 2018, Seul, Južna Koreja.


Predmet ovog Javnog poziva podrazumijeva sticanje ekskluzivnih medijskih prava na snimanje, uređivanje i emitovanje programa na zemaljskoj, satelitskoj i kablovskoj mreži za područje BiH u okviru živog neprekidnog prijenosa utakmica, kao i pravo odloženog emitovanja snimka utakmica u cijelosti i parcijalno. Prednje pomenuto pravo je vremenski neograničeno, nije opterećeno stvarnim i drugim pravima, i potpuno je zaštićeno od bilo kakvih pravnih nedostataka – saopćeno je iz Saveza.


Naglašeno je, između ostalog, da pravo na učešće imaju sva pravna lica koja imaju sjedište na teritoriji BiH, a ovlaštena su za obavljanje djelatnosti koja je predmet ovog Javnog poziva.


Rok za podnošenje ponuda je 9. mart, a javno otvaranje ponuda obavit će se 12. marta u 12 sati u prostorijama krovne kuće bh. fudbala.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO