05.12.18 u 22:21

EH, DA

Kakvo tijelo zapravo vole muškarci i zašto?

Žene s figurom pješčanog sata zapravo imaju manje šanse zatrudnjeti nego one s manje izraženim strukom i bokovima.

Žene s figurom pješčanog sata privlačnije su muškarcima jer njihovo tijelo signalizira veću plodnost, mit je koji se širi od pradavnih vremena, još od prvih figurica žena koje su redom imale taj oblik tijela.

Ipak, nova znanstvena istraživanja pokazuju da je to stvarno mit koji nije utemeljen u stvarnosti - naime, takve se žene više sviđaju muškarcima jer takva figura zapravo asocira na mladost.

Antropolozi sa sveučilišta u Californiji istražili su stotine postojećih studija koje su se fokusirale na odnos atraktivnosti, oblik tijela i indeks tjelesne mase (BMI).

Otkrili su da žene s figurom pješčanog sata zapravo imaju manje šanse zatrudnjeti nego one s manje izraženim strukom i bokovima.

Plodnost je zapravo manja kod žena s višim i nižim indeksom tjelesne mase, zaključili su u časopisu Evolutionary Psychology.

Prema podacima iz 58 različitih kultura, otprilike 4/5 muškaraca preferiraju žene koje pripadaju u skupinu 'punijih ili debljih'. Međutim, u zapadnjačkom društvom muškarci smatraju žene s nižim indeksom tjelesne mase atraktivnijima.

Studija je zaključila, stoga, da su BMI i oblik tijela indikator dobi žene koja utječe na to koliko će se muškarac zainteresirati.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO