25.03.16 u 15:15

Kako video igre utječu na mozak

Postoje razlika u funkcionisanju nekih dijelova mozga kod tinejdžera koji vrlo često igraju video igre. 

Igranje igrica na računarima i konzolama ima i neke pozitivne učinke na mozak igrača, ali jednako tako postoje i one loše, koje su puno primjetnije.


Podaci prikupljeni od oko 200 tinejdžera iz Južne Koreje pokazuju kako su u mozgu kompulzivnih igrača prisutne jače veze između područja koja procesuiraju informacije dobivene vidom i sluhom.


Uz to, pojačane su veze između područja koja omogućuju usmjeravanje pozornosti na važne događaje i pripremu za poduzimanje neke aktivnosti. Stručni časopis Addiction Biology piše kako su uočene i negativne posljedice kompulzivnog igranja video igara.


Riječ je o promjenama koje su slične onima kod osoba sa shizofrenijom, Downovim sindromom i autizmom. Povećana aktivnost u ovim dijelovima mozga je također povezana sa slabijom kontrolom impulsa.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO