26.04.17 u 14:32

SAJAM DOBRE HRANE, „31ST SALÓN DE GOURMETS“

Kako u tri koraka osjetiti duh Madrida

Prelijepi grad na rijeci Manzanares probudit će u vama kraljevski ponos, potaći strast flamenko plesača i podariti vam gurmanski užitak pravog hedonista.


Kada dođete u nepoznati grad, prvo što će zaokupiti vašu pažnju je najgrandioznija građevina, u slučaju Madrida to je Kraljevska palača.


Palacio Real de Madrid je najveća zgrada u Madridu, a ujedno i najveća palača u Zapadnoj Evropi. Nalazi se na trgu Plaza del Oriente i sagrađena je za kralja Filipa V, prvog španskog kralja iz dinastije Burbon. S 3.000 soba, autentičnim prikazima dvora, mnogim umjetničkim djelima koji se u njoj nalaze i prelijepim parkovima koji je okružuju, ova palača učinit će da se nakratko i vi osjetite kao dio kraljevskog svijeta.


Strast je sljedeća emocija koju možete osjetiti u Madridu čim kročite u neki od „tablosa“, mjesta gdje se izvode flamenko programi. Tradicija koju flamenko prenosi pomoću pjesme, gitare i plesa oslikava ponos i emocionalni naboj koji je karakteristika španskog naroda. Možete biti sigurni da ćete veoma brzo i sami osjetiti potrebu da uz ponosno držanje zapljeskate rukama i pridružite se plesačima.


Španci su poznati i po dobrom voćnom vinu (sangriji) i gurmanskom uživanju u hrani. Zato, da biste se uklopili u sredinu, neophodno je da probate čari gurmanske trpeze. Ukoliko imate sreće da vas put navede u ovaj divni grad u periodu od 24. do 27. aprila, obavezno posjetite međunarodni sajam dobre hrane, „31st Salón de Gourmets“.


Ove godine na sajmu će se predstaviti više od 1.400 izlagača s gotovo 35.000 proizvoda iz svih krajeva svijeta. Nemojte se začuditi ukoliko među izloženim proizvodima naiđete i na tradicionalne proizvode iz naših predjela.


Ajvar, koji sve češće nazivaju kavijarom od paprike, gurmanima iz cijelog svijeta predstavit će brand „Bakina tajna“, koji je već u svijetu ljubitelja dobre hrane prepoznat po svojim proizvodima vrhunskog kvaliteta, tradicionalne recepture i besprijekornog okusa.


Dobro došli u Madrid, grad kraljeva, flamenka i dobre hrane!KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO