30.06.18 u 19:05

SAVJETI

Kako se jednostavno i brzo spakirati za godišnji

Kako biste se što bolje i praktičnije spakirali, imamo za vas nekoliko profesionalnih savjeta američke dizajnerice kofera Lise Adams.

Rijetki su oni koji vole pakirati kofere, no to su, složit ćete se, slatke muke godišnjih odmora čije sezona uskoro kreće. Kako biste se što bolje i praktičnije spakirali, imamo za vas nekoliko profesionalnih savjeta američke dizajnerice kofera Lise Adams. 

Glomazno na sebe -
na ovaj način ćete uštedjeti mjesto u koferu za nešto drugo ili si olakšati nošenje prtljage.

Knjige - da bi vam prtljaga bila lakša, birajte literaturu s mekim koricama. Ukliko nemate u planu pročitati cijelu Anu karenjinu, fotokopirajte dio koji planirate čitati. Knjiga se neće oštetiti na plaži ili uprljati uljem za sunčanje, a vi ćete nositi lakši kofer sa sobom.

Kozmetika - najbolje je da tjedan dana prije puta spakirate kozmetičku torbicu i stvari iz nje koristite na dnevnoj bazi. Kad dođe trenutak polaska znat ćete što vam treba od kozmetike, a što je bilo suvišno te ćete sadržaj prilagoditi svojim potrebama.

Luksuz - kad spakirate sve što vam treba, dodajte u kofer mirisnu maramicu ili vrećicu lavande iz ormara kako bi vam roba mirisala. Možete jednostavno na običnu papirnatu maramicu nakapati par kapi omiljenog eteričnog ulja.

Napravite listu - ukoliko putujete u inozemstvo, pripremite uz ostale dokumente i putovnicu te karte za zrakoplov, vlak ili čime već idete. Uz dokumente spremite i novac u valuti koja vam treba. Ne zaboravite uzeti japanke za tuširanje (ako niste sigurni kakva je higijena u hotelu u kojemu ćete odsjesti ili u kampu). Iako je ljeto, spakirajte čarape i vestu. Pakiranje klinaca, ukoliko ih imate, zahtijeva posebnu listu - ne smijete zaboraviti zdravstvenu iskaznicu, kreme za sunčanje i tablete protiv komaraca, kao ni omiljenu igračku.

Popunite praznine - kad ste popunili kofer velikim komadima odjeće i ostalih stvari, rupe, odnosno prazan prostor popunite čarapama, potkošuljama ili manjim majicama i gaćicama. Naravno i njih rolajte.

Pripremite sve za pakiranje - iskombinirajte odjevne kombinacije pa tek onda slažite odjeću u kofer - tako ćete izbjeći da nosite previše stvari na odmor. Još praktičnije je ako nosite odjevne predmete koji se mogu kombinirati na više načina.

Rolajte odjeću - umjesto klasičnog slaganja, odjeću rolajte u kofer. Manje će se gužvati, više će je stati i unutrašnjost kofera bit će preglednija kad ga otvorite.

Što ne spakirati u kofer - kako se ne bi prehladili na putu do željene destinacije uzmite sa sobom u vlak, autobus, automobil ili avion jedne čarape i vestu kojom ćete se ogrnuti. Naime, čest je slučaj da je u prijevoznim sredstvima ljeti jako hladno.

Vrećice - spakirajte nekoliko najlonskih vrećica koje će vam dobro doći, primjerice, za nošeno rublje.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO