07.11.18 u 10:05

HM..

Kako na nas stvarno djeluje seks za jednu noć?

Kada je seks za jednu noć u pitanju, mi smo žene puno češće te koje nekako uspiju završiti sa slomljenim srcem...


Mi žene nerijetko uspijemo (po)željeti nešto više od frajera s kojim se upustimo u seks za jednu noć. Navodno su za to krivi hormoni. I dok je slomljeno srce naše prokletstvo, i frajeri imaju svoje probleme.

Iako žene toga nisu svjesne dok se bore s mukama slomljenog srca i tuge za izgubljenim, muškarci baš zbog hormona koji im dopuštaju da se olako upuste u seks na jednu noć mnogo lakše postaju ovisni o seksu.

Skeniranjem ženskog mozga tijekom orgazma, stručnjaci sa Sveučilišta New Jersey otkrili su da se u tom stadiju aktivira 30 različitih područja. Među njima su i oni odgovorni za emocije, dodir, sreću, zadovoljstvo pa i pamćenje. Ključnu ulogu u vezivanju žena za seksualne partner ima oksitocin. Taj hormon koji se luči tijekom seksa krivac je za povećanje empatije i zbog njega žene osobi s kojom su intimne više vjeruju. Ukratko, on povećava šanse da se žena zaljubi u partnera nakon seksa. A kako tijelo ne zna razliku između avanture i veze, oksitocin se izlučuje u oba slučaja.

Muško tijelo, pak, tijekom seksa izlučuje dopamin koji je odgovoran za čisti užitak i nema utjecaj na povezivanje s partnericom. No taj je hormon krivac za ovisnost o seksu i zato je među ovisnicima više muškaraca!

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO