21.04.16 u 13:09

Kako izabrati boju automobila

Kupujete automobil i pitate se koju boju automobila bi izabrali? Donosimo istraživanje tvrtke Axalta Coatings specijaliste za lakiranje- koje su najpopularnije boje za automobile.

Izaberete li bijelu, crnu, srebrnu ili sivu onda ste u potpunosti 'cool' i 'in'. Izaberete li ipak zelenu, žutu ili smeđu onda ste u problemu, jer su te boje 'out' i potpuno nepopularne. Tako je i dalje u svijetu kod kupnje novih automobila uvjerljivo najpopularnija bijela boja za koju se odluči čak 29 % kupaca.


U Africi svaki drugi novi automobil je bijele boje (sasvim razumljivo zbog visokih temperatura), ali bijela boja je visoko zastupljena na svim tržištima, ali samo u Indiji je od globalno popularne bijele zastupljenija srebrna. Druga na top listi popularnosti je crna boja za koju se odlučuje 19 % kupaca novih automobila.


Crna boja posebnio je omiljena u Kini u kojoj je na prvom mjestu sa 24 %, a u visokom postoku od 21 % crna je popularna i u Europi. Crne automobile u Indiji kupuje samo 4 % kupaca. Treća na top listi popularnosti je srebrna boja za koju se odlučuje 14 % kupaca novih automobila u svijetu. Već smo rekli kako je srebrna boja izuzetno popularna u Indiji u kojoj svaki treći kupac izabere srebrnu boju za svoj novi automobil.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO