04.10.19 u 13:13

AMEL TUKA STIGAO U BIH

Kada sam došao na tlo moje BiH emocije su proradile

Svjetski viceprvak svijeta u atletici u discplini 800 metara, Amel Tuka, sletio je u Sarajevo. Po dolasku na naš aerodrom, Tuka se obratio medijima, a na početku press konferencije bio je pod velikim emocijama.

“Prije svega da se svima zahvalim na ovakvoj dobrodošlici. Od samo sljetanja aviona tu je neki drugi osjećaj koji sam doživio. Kada sam došao na tlo moje BiH emocije su proradile. Vidjeli ste sve šta se desilo. Rekao sam da u Dohu idem spreman. Znao sam da ću se vratiti u sami vrh. Evo tu sam gdje mi je stvarno mjesto. Znam da sam napravio veliku stvar. Sad je medalja još sjajnija nego u Pekingu. U Pekingu sam imao jak pritisak, a ovaj put je bilo drugačije. Bio sam dobar, ali niko me stavljao među kandidate za medalju, to mi je prijalo”, rekao je Tuka, pa zatim nastavio:

“Stvarno sam otišao u Dohu rasterećen i bio sam sigurniji nego u Pekingu. Nisam dozvolio da mi se desi neko ranije ispadanje. Nakon prve utrke sam se osjećao loše, jer sam s zagrijavao na 40 stepeni. Imao sam temepraturu i groznicu na dan polufinala. Pomislio sam da će se desiti najgore, da ću morati odustati, jer sam bio izuzetno loše. Polufinale je izgledao dobro i to mi je dalo samopouzdanje pred finale. U finalu sam znao da će utrka biti brza, jer sam vidio protivnike koji su se plasirali. Odlučio sam da idem na sve ili ništa i osvojio sam tu srebrenu medalju što je veliki uspjeh bh. sporta.”

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO