01.05.18 u 09:51

STVARNO?

Kad to ženama dojadi seks u vezi?

Rezultati pokazuju da 34 posto žena izgubi interes za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 posto muškaraca.

Žene se obično optužuju da im nije do seksa, naročito one koje su u dužim vezama, a stvar je u tome da su obično na početku veze vrlo entuzijastično raspoložene u krevetu.

Jedan od razloga za optužbe sada je pronađen - naime, muškarci ne gube interes za seksom s istom ženom tijekom vremena.

U studiji Sveučilišta Southampton je sudjelovalo 11.508 osoba, a rezultati pokazuju da 34 posto žena izgubi interes za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 posto muškaraca.

"Naša saznanja pokušavaju prodrijeti malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvaliteta i dužina veze, ali i komunikacija s partnerom presudna za seksualni interes", kaže profesorica Cynthia Graham.

U studiji je sudjelovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše pričati o seksu nego muškarcma.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg ubojicu strasti u braku navode dolazak djece u obitelj.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO