25.12.17 u 17:43

HE HE

Jednostavan znak natprosječne inteligencije

Opća inteligencija snažan je preduvjet duhovitosti, neovisno o drugim faktorima, kao i da je humor znak značajnih mentalnih sposobnosti.

Duhovitost i, općenito, sklonost humoru jasan je znak natprosječne inteligencije, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta New Mexico koji su proveli istraživanje na studentima koji su ispunjavali testove inteligencije i ocijenjivali međusobnu duhovitost.

Studija je pokazala da je opća inteligencija snažan preduvjet duhovitosti, neovisno o drugim faktorima, kao i da je humor znak značajnih mentalnih sposobnosti.

Slične rezultate dala je još jedna studija koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Bucknell. Pokazalo se da su kreativnost i inteligencija neovisni jedno od drugog, dok je humor povezan i s jednom i s drugom osobinom.

Tko je kreativniji, muškarci ili žene? Istraživanje je iznenadilo ispitanike.

Jednostavno gledano - ne možete se rugati nečemu što ne razumijete, a treba vam i kreativnost da biste upotrebili najprikladniji oblik humora, piše Newsweek.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO