17.02.17 u 11:12

NA PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA

Jednomjesečni pritvor za 5 uhapšenih osoba u akciji "Kurir"

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir" Ismetu Hamziću, Esadu Hrvačiću, Samini Skopak, Zaimu Spahoviću i Muameru Piti.


Doneseno je rješenje o određovanju mjere pritvora za pet osumnjičenih osoba, potvrđeno je Feni iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Kako je Feni rečeno iz Kantonalnog suda u Sarajevu još uvijek se čeka odluka Kantonalnog suda za određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrane kontaktiranja sa svjedocima osumnjičenima Vildani Ligati i Selmi Taraniš.

"Odluka za mjere zabrane će biti donesena naknadno", kazali su iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Navedeni su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Uhapšeni su u utorak, 14. februara, prema nalogu Tužilaštva KS, kada su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u akciji "Kurir" izvršili pretrese na deset lokacija u KS-u i tom prilikom uhapsili sedam osoba.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO