06.12.17 u 22:08

HM..

Jedan dan te obasipa pažnjom, drugi dan se ne javlja: Koji su razlozi za nejasne signale?

Možeš ostati ili odustati, sve je na tebi...


Sigurno si barem jednom naletjela na tipa koji ti se sviđa i za kojeg misliš da se ti njemu sviđaš, ali problem je u tome što je malo topao, malo hladan. Jedan dan ti poklanja svu moguću pažnju, drugi dan ti ne može odgovoriti ni na jednu poruku.

Iza takvog ponašanja vrlo često stoji puno dublji razlog, a on je u većini slučajeva strah. Da ti bude malo jasnije, evo što kaže Thought Catalog zašto se on tako ponaša:

Daje ti nejasne signale jer je nekoć imao slomljeno srce

Sigurno je nekada nekog jako volio, a pritom je izgubio sebe, što nije recept za uspješan odnos. Uvijek je on pokazivao više pažnje i trudio se dobiti istu količinu ljubavi i pažnje od druge osobe (a nije je dobio), nije ni čudo da je sada oprezan.

Jednom kada je izgubljeno, povjerenje u ljude teško je vratiti. Osobe koje su ovo iskusile imaju zid oko sebe i šalju nejasne signale o onome što zapravo žele jer ne žele opet ispasti ‘majmuni’.

Daje ti nejasne signale jer želi ponajviše voljeti sebe, a onda druge

Nakon što je prebolio lošu vezu, želi biti siguran da mu se neće dogoditi isto. ‘Progledao’ je i želi se posvetiti prvo sebi i izgraditi sebe i nikamo mu se ne žuri. Shvatio je da je ljubav prema sebi dosta važna i da podrazumijeva ne pristajanje na iskorištavanje i nešto što mu ne odgovara.

Njegovi nejasni signali zapravo su poruka da još uvijek nije u potpunosti prešao preko svega pa mu treba vremena. Kada to shvatiš, moći ćeš ga bolje razumijeti.

Daje ti nejasne signale jer ne zna bi li ti vjerovao ili ne

Da, ovo su osobe koje imaju problema s povjerenjem i to je očito kao dan. Na prvu možda djeluju snažno, samopouzdano i kao da znaju što žele, ali duboko unutra su nesigurni i prestrašeni. Znaju da bi se trebali ponovno otvoriti prema drugima, ali to im predstavlja problem.

Ljubav i bol najčešće dolaze skupa, a to ga plaši i nije siguran jesi li vrijedna ulaganja i prepuštanja. Najbolje je da ga ne požuruješ s ičime i pustiš da stvari idu svojim tokom.

Daje ti nejasne signale jer nije spreman na vezu

Ti nisi kriva zbog toga, koliko god sad mislila da nešto ne valja s tobom. U njemu je pravi kaos i to ti mora biti jasno. Frajer jednostavno treba vremena za sebe kako bi se ponovno vratio na pravi put i osvijestio da zaslužuje ljubav i može ju ponovno dati i primiti. A ti mu možeš samo biti potpora bez forsiranja i definiranja vašeg odnosa. Ako ti ovo odgovara super, a ako ne, to je isto ok. Idi za onim što želiš :)

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO