06.09.18 u 11:29

STVARNO?

Izmjenjivanje nježnosti u javnosti nije samo ljubav...

Muškarci su priznali da to uglavnom čine kako bi ispali frajeri, dok pripadnice ljepšeg spola imaju drugi razlog.

Parovi koji se drže za ruke, ljube i izmjenjuju nježnosti u javnosti odavno više nisu javna sablazan (zapravo, nisu dok se radi o hetero parovima, barem u Hrvatskoj...), no jedna je nova studdija otkrila da postoji zanimljiva motivacija iza takvog ponašanja.


Naime, pokazalo se da je glavni razlog za iskazivanje nježnosti u javnosti u želji da se javno poboljša vlastiti imidž pred okolinom i pokaže kakve osobe možete privući u romantičnom smislu.


Očekivano, muškarci su priznali da to uglavnom čine kako bi ispali frajeri, dok pripadnice ljepšeg spola imaju drugi razlog - kako bi zabavile muškarce ili kod određenih pripadnika suprotnog spola izazvale ljubomoru.


Stoga ne čudi podatak da se tek na drugom mjestu našla želja partnera da svijetu poruče kako su zaljubljeni.


Psiholozi tvrde da mnogi parovi imaju potrebu da drugi vide njihovu vezu u pozitivnom svjetlu te zato svoje zajedničke fotografije objavljuju na društvenim mrežama i javno si izjavljuju ljubav na Instagramu i Facebooku.


Radite li i vi iste stvari?

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO