13.02.18 u 16:38

MA DA?

Izgleda da je bolje biti solo nego u braku?

Umjesto promicanja brakova, javna politika trebala bi "priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu".

Brak može društveno ograničiti ljude i nije uvijek sretan završetak kojim ga smatramo - i studija objavljena 2015. podržala je tu ideju jer su rezultati pokazali da ako ste samac, vjerojatno imate jače društvene veze koje pomažu ljudima


Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, otkrilo je da: "pojedinci koji su samci imaju veću vjerojatnost da će češće ostati u kontaktu, pružiti pomoć i primati pomoć od roditelja, braće i sestara, susjeda i prijatelja, od oženjenih ljudi."


Studija je pokazala da je, ako ste samac, dolazi do rasta društvenih veza (i kod muškaraca i kod žena), što je trend koji je ostao čak i kada se uzmu u obzir strukturna objašnjenja društvenih odnosa.


Istraživači su zaključili da bi, umjesto promicanja brakova, javna politika trebala "priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu".


Uostalom, studije su pokazale da ljudi koji stupe u brak, samim time ne završavaju sretnijima ili psihički zdravijima nego kada su bili samci.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO