28.11.17 u 12:45

ZAŠTO JE FUP U GRAS-U?

Iz tri firme izuzeta dokumentacija o nabavci autobusa na plin

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a po naredbi Kantonalnog suda Tuzla pripadnici Federalne uprave policije su jučer privremeno izuzeli ogromnu materijalnu dokumentaciju iz firme Junuzović Kopex Lukavac, Gradskog i prigradskog saobraćaja (GIPS) Tuzla i KJKP Gras Sarajevo, potvrđeno je Feni iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

– Dokumentacija se vezuje za kupovinu rabljenih autobusa na plin koje su firme Junuzović kopex i GiPS Tuzla tokom 2016. i dio 2017. prodale firmi Gras Sarajevo i jedan dio tih autobusa Sindikalnoj organizaciji Samostalnih sindikata radnika komunalne privrede Federacije BiH – kazao je Feni glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Dodao je da se “radi o nabavci većeg broja polovnih autobusa na plin, odnosno jedan dio je nabavljen i prodat u 2016. a veći dio tokom 2017. godine”.

– Tužilaštvo vodi i vrši provjere zakonitosti uslova te kupo-prodaje sa Federalnom upravom policije. Provjerava se pod kojim uslovima je došlo do nabavke i prodaje tih autobusa i utvrđuje se da li postoje određene nezakonitosti u vezi s njihovom nabavkom i prodajom – kazao je Arnautović.

Po njegovim riječima, nakon dostavljanja dokumentacije postupajući tužilac će izvršiti analizu te utvrditi da li je bilo određenih nezakonitosti u vezi s tim i da li je postupano u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama u BiH.

Arnautović pojašnjava da su preduzeća Junuzović kopex iz Lukavca i GIPS Tuzla autobuse iz inostranstva nabavljala i prodavala “Gras-u” Sarajevo, a jedan dio je kupio Samostalni sindikat radnika komunalne privrede FBiH.

– Tokom istrage bit će utvrđeno odakle su došli ti autobusi, te tačan broj autobusa, kazao je Arnautović dodavši kako se radi o više od 30 autobusa koji su predmet istrage.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO