02.11.17 u 15:43

EUROPOL

Ivica Todorić među najtraženijim osobama u Evropi

Europski policijski ured – Europol objavio je na svojim stranicama fotografije i podatke o Ivici Todoriću za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor.


Uz fotografiju i opis osobe, Europol je na svojim stranicama napisao da se Todorića traži zbog korupcije, prevare i krivotvorenja dokumenata, uključujući i dokumente koji utječu na finansijske interese EU-a.

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu potjernicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj potjernici izdanom Evropskom uhidbenom nalogu (EUN).

Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12 Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle sedmice zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO