12.02.16 u 11:28

Imate spor Wi-Fi? Pokušajte ga ubrzati ovim trikom

Previše računara na uskom području itekako utječe na brzinu i jačinu internetskoga signala.

Američke kompanije Apple i Cisco prije nekoliko su dana objavili dokument, namijenjen posebno tvrtkama, a tiče se upravljanja bežičnim internetom. I Appleova i Ciscova je zamjerka da kompanije ne bi trebale koristiti vezu jačine 2.4 GHz, jer nije odgovarajuća za brojne poslovne aplikacije i programe. Poslovni programi i aplikacije često puta zahtijevaju jaču internetsku vezu, a obzirom na umreženost uredskih računara, jača je veza potrebna i za slanje materijala i slične aktivnosti u pojedinim kompanijama.


S druge strane, i gusto naseljena mjesta mogu imati sličan problem. Previše računara na uskom području itekako utječe na brzinu i jačinu internetskoga signala. Ali. taj nedovoljno jak Wi-Fi može biti pojačan primjenim vrlo jednostavnog trika koji predlažu ove dvije kompanije: Apple i Cisco preporučuju spajanje (Appleovih) uređaja na bežični internet jačine 5 GHz. 


Bez obzira što se objavljeni dokument tiče isključivo Appleovih uređaja, savjet je univerzalno primjenjiv na sve druge elektronske uređaje koji podržavaju spajanje na veze obje jačine, prenosiN1. Promjena jačine veze trebala bi itekako utjecati na vaše internetsko iskustvo i učiniti ga ugodnijim i prije svega - bržim.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO