01.03.15 u 20:13

AMINA MAŠIĆ

Ide mi bez tebe...

Nova priča naše Amine. Mnoge od nas će navesti na razmišljanje. Jesmo li svi bili u ovakvim situacijama?

Pitaš se kako mogu bez tebe!? 
Mogu. 

Jer ja sam hladna zemlja iz tvoje saksije. Rađam nove mirirse i boje onda kada ti pišeš pjesme. Stavljam te pod jastuk, nosim te sa sobom u šetnju, razmazujem te po cipelama umjesto kreme za cipele i mažem te po usnama umjesto karmina.
Ide mi bez tebe.

Jer onda kada gledam kroz prozor kako pada snijeg, razmišljam kako izgleda snijeg u tvojoj ulici. I ne mogu  zamisliti. Ne mogu da zamislim kako izgledaju tvoje ruke u džepovima ili na obrazima dok prolaze kroz bradu. Ne mogu zamisliti tvoj osmijeh kada pomisliš na mene dok ti je nešto smiješno za šta znaš da bi i meni bilo. Ponekad izgubim i tvoj lik u zidovima gradova koji nas dijele. 

To je jedna narogušena istina koja reži i pokazuje zube našim snovima, zatim ih sklanja u stranu. Tada vičem tvoje ime, ali ne čuješ me. Osjećam se kao u tijesnoj kućici puža iz koje ne mogu da izađem. I zato,
Ide mi bez tebe.

Jer ja sam tvoje ništa koje bi se ljubilo sa tobom na svakoj klupi u ne znam kojem gradu i iz svake te klupe bi procvjetale ruže i neveni. Ja sam tvoje ništa koje bi sa tobom slalo čestitke na nepoznate adrese i obradovalo nepoznate ljude. 

Ja sam tvoje ništa. Jer nikada nećeš imati toliko mene. Nikad nećeš imati moje zagorjele palačinke, uspjele vanilice, ledena stopala, raščupanu kosu, snene oči.

Mi volimo snove o nama. Ali već bezbroj puta smo pokušali da izvučemo te snove ispod jastuka i stavimo ih pred sebe i nismo uspjeli. 

Mi smo neostvarena bajka, koja ne bi bila bajka da je ostvarena.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO