21.02.15 u 12:56

BENDOVI U BIH

Grupa Sjena, Posušje

Predstavljamo vam novi bend koji traži svoje mjesto na našoj sceni. Radi se o perspektivnim momcima iz Posušja. Pročitajte šta nam imaju reći...


Sutra.ba: Kada je bend nastao?

Sjena: Haha.. Bend je nastao na jesen 2012. godine, na početku na probama nismo imali nikakvu ideju kako početi i što svirati. Pošto je Ivan Petrović  član stare grupe Predgrađe on nas je savjetovao kako to treba izgledati.


Sutra.ba: Koliko ima članova?

Sjena: Ima nas šestorica. Članovi u početku su bili Ivan Petrović, Stipe Penava i Gabrijel  Miličević, a kasnije dolaze Ivan Miličević, Petar Grubišić i Tomislav Begić. Sadašnja postava je sljedeća:  Ivan Miličević-vokal, Petar Grubišić-bass gitara/back vokal, Ivan Petrović-bubnjevi, Gabrijel Miličević-solo gitara, Tomislav Begić-ritam gitara, Stipe Penava-klavijature.Sutra.ba: Koji pravac svirate?
Sjena:
Pa uglavnom sviramo neku mješavinu  rock-a, hard-rock-a, pop-a. Baziramo se na rock, ali ideje u glazbi nemaju granice stoga...


Sutra.ba: Ko su vam uzori?

Sjena: Svi imamo ``neke svoje``  uzore: Parni Valjak,  Guns'n'Roses, Zabranjeno Pušenje,  Pink Floyd, Opća Opasnost, Crvena Jabuka...


Sutra.ba: Gdje ste do sad nastupali i koji nastup možete izdvojiti?

Sjena: Pa prvi nastupi od  benda bili su u klubu Korak, na Stokoraku, Posušje live-u  #5 i #6, pa mnogobrojne svirke po različitim `barovima`. Možemo izdvojiti velike koncerte gdje smo bili predgrupe :  Zabranjenom Pušenjenju  u Posušju,   Općoj Opasnosti  također u Posušju,  Boleru u Mostaru,  Osvajačima u Sarajevu.


Sutra.ba: Neka interesantna situacija sa svirki ili proba (anegdota)?

Sjena: (Pero): Na koncertu s Osvjačima kada smo završili okupili smo se u ´backstage`  da popričamo o dojmovima u vezi svirke. Najzanimljiviji  dio je bio kada je ušao menadžer  Osvajača-Mesud Rizvo i dijelio pohvale svima od reda i kad je došao do pjevača Ivana i kada mu je pružio ruku, Ivan mu je rekao da je dao sve od sebe i da je promukao.  Mesud mu na to dva puta govori ''Treba jaja'' ,a Ivan se na to nasmije i kaže ''Pajdo ima se jaja''  i namigne mu desnim okom..

Sutra.ba:  Kakvi su planovi benda? (pjesma, spot, CD)
Sjena:
Počinjemo raditi par singlova od kojih bi mogao  nastati album, vjerujemo da će uz naše  različite ideje ispasti jako dobra stvar.


Sutra.ba:  Koliko je jaka trenutna scena i koliko je živ rock u našoj zemlji?

Sjena: Rock na našim prostorima još nije ''izumro'',  većina mladih sluša  `cajke` ali tu je ogroman broj onih koji  raspoznaju kvalitetu naših rock bendova.  Mislim sami možete vidjeti  koliko ljudi dolazi na koncerte Zabranjenog Pušenja, Parnog Valjka, Osvajača, Prljavog Kazališta, Bolera, Bajage  i  drugih, možete vidjeti da se još stvara.


Sutra.ba: Poruka ostalim mladim ljudima koji planiraju početi sa karijerom muzičara?

Sjena: Pa mi smo još mladi da poručujemo neke posebne poruke ostalim muzičarima, ali svakako im možemo poručiti ''da žive svoj san i da se bore za ono što žele..''.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO