17.06.16 u 09:51

Glumac Kevin Spacey dobio titulu Sir

'Na televiziji glumim predsjednika, ali u stvarnom životu sada sam Sir. Hvala Njegovom kraljevskom veličanstvu!'

Cijenjeni glumac Kevin Spacey pohvalio se na svojem Faceebook profilu da je dobio titulu Sir. Na profilu je objavio fotografiju u društvu britanskog prestolonasljednika princa Charlesa uz tekst: 'Na televiziji glumim predsjednika, ali u stvarnom životu sada sam Sir. Hvala Njegovom kraljevskom veličanstvu!'


Ova viteška titula (ekvivalent za žene je 'dame') dodjeljuje se pojedincima za izniman doprinos u kulturnim, društvenom, sportskom, naučnom ili nekom drugom području.


Uvođenje u viteški red tradicionalno vrši vladajući britanski monarh, trenutno kraljica  Elizabeta II, ali i drugi članovi kraljevske porodice imaju izvjesne mogućnosti i nadležnosti u specifičnim redovima. Od kraljice, u prosjeku, titulu viteza godišnje dobije oko 2 600 ljudi za izvanrednu hrabrost, dostignuća ili zalaganje u službi Ujedinjenog Kraljevstva.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO