16.04.16 u 13:17

U BEČU NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU

FOTO: Prva flota električnih taksija

Korisnicima taksi usluga u Beču sada su na raspolaganju i taksi vozila na električni pogon. Prvih 20 vozila počelo je sa radom u srijedu, 13. aprila.

FOTO: Wien Energie/Popp-Hackner

 

Bečko gradsko komunalno preduzeće "Wiener Stadtwerke", gradska elektrodistribucija "Wien Energie" i Savezno ministarstvo za saobraćaj pokrenuli su projekat "eTaxi" i postavili sebi za cilj da do 2018. godine u Beču u saobraćaj uključe 250 električnih taksija. 


Kako bi motivisali taksi prevoznike za prelaz na e-taksije, ministarstvo dodjeljuje 8.000 eura podsticaja po vozilu, a "Wien-Energie" besplatnu struju. 


Gradski komunalci "Wiener Stadtwerke" su zaduženi za infrastrukturu, odnosno uspostavljanje punionice za električna taksi vozila koje do 2017. godine mogu koristiti besplatno. 


Za taksiste je pripremljena i mobilna aplikacija "eTaxi" koja ih izvještava o najbližim punionicama i nudi mogućnost rezervacije eksprsenog punjenja. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO