13.06.16 u 09:54

Facebook zbog napada u Orlandu uključio 'Safety Check'

Društvena mreža Facebook aktivirala je u nedjelju po prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama svoju funkciju 'Safety Check' nakon što je naoružani napadač ubio 50 ljudi u noćnom klubu u Orlandu na Floridi.

Ta je funkcija prvi put uvedena 2014. i omogućuje korisnicima Facebooka objavu da su sigurni nakon prirodne katastrofe ili krize, te omogućuje pretraživanje osoba koje se možda nalaze na zahvaćenom području.


'Probudivši se ujutro, užasnuo sam se kada sam čuo za pucnjavu u Orlandu. Moje misli i molitve su uz žrtve, njihove porodice i LGBT zajednicu', objavio je na svom službenom profilu izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg.


Nakon napada u Orlandu na društvenim mrežama Facebook i Twitter otvorena je tema #PrayforOrlando.


Prošle godine Facebook je obećao da će češće uključivati funkciju 'Safety Check'  tijekom katastrofa  kao odgovor na kritike da je omogućio tu funkciju nakon terorističkog napada u Parizu, ali ne i dan ranije kada je u bombaškom napadu u Bejrutu ubijeno 43 ljudi.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO