26.06.16 u 13:06

Facebook uvodi novosti po uzoru na Snapchat

Izgleda da su u Facebooku primijetili vrtoglavi rast popularnosti konkurentske mreže Snapchat, pa sad, u staroj maniri, čine sve kako bi i oni ponudili nešto slično. 

Snapchatu je popularnost naglo porasla nakon što su omogućili brojne zabavne filtere koje su korisnici dijelili po internetu i drugim društvenim mrežama. Radi se o različitim maskama, poput one psa koji plazi jezik, duge koja izlazi iz usta i brojnih sličnih. Facebook je odlučio obračunati se s tim.


Na konferenciji VidCon u četvrtak su najavili da će korisnici koji koriste filtere aplikacije MSQRD svoje uratke moći odmah objaviti na Facebooku, direktno iz aplikacije. Inače, MSQRD je dospjela u vlasništvo Facebooka još u ožujku. Otad rade na unapređenju tehnologije, kazao je Facebookov Fidji Simo.


NA iOS-u bi se ova opcija trebala pronaći u roku od nekoliko sedmica. Za Android podataka još uvijek nema.


Simo je najavio da Facebook Live ima u planu omogućiti korisnicima streamanje videa uživo s još jednom osobom. Opcija bi trebala biti omogućena kasnije ovoga ljeta, a sve u svrhu što interaktivnijega korištenja mreže. Osim toga, velike će stranice, posebice medijski kanali, moći rasporediti kad će se video uživo emitirati, što će olakšati i komunikaciju s pratiteljima.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO