29.10.18 u 07:39

ISTRAŽIVANJE

Evo koliko dugo većina muškaraca može izdržati u krevetu

Istraživanja su pokazala da je prosječno trajanje seksa oko 5 i po minuta. Međutim, ne vrti se sve oko brojeva...


Ukupno trajanje seksa najčešće je oko 40 minuta, uzeći u obzir to da predigra traje 30 minuta. Zapravo, kad muškarac uđe u vaginu treba mu oko 7 minuta da postigne vrhunac, rekao je stručnjak za seksualno zdravlje Paul Turek.

Neke studije kažu da je prosjek pet i po minuta. Međutim, ne vrti se sve oko brojeva – pa ako vas zanima kako produžiti trajanje seksa, čitajte dalje…

O čemu ovisi?

I dok se većina muškaraca brine (ili hvali) oko veličini penisa, postavlja se i pitanje o trajanju seksa, kao i o izvedbi.

– Trajanje ovisi o mnogim stvarima: seksualnom uzbuđenju, raspoloženju, stresu, zdravlju, situaciji, umoru – o svemu što utiče na naše svakodnevne živote – kaže Turek.

Postoji i niz drugih stvari koje erekciju mogu dovesti u pitanje:

– Strah da nećete biti dobri u krevetu i zadovoljiti partnericu
– Zabrinutost zbog izgleda, težine
– Problemi u vezi
– Zabrinutost da ćete prerano biti gotovi (ili da će vam trebati ‘100 godina’ da postignete orgazam)
– Problemi s erekcijom često se promatraju kao disfunkcija, kada u stvarnosti oni obično reagiraju na okolišni ili emocionalni stres – kaže Turk.

Produžite trajanje

Želite li ipak produljiti svoju ljubavnu seansu, poradite na razrađivanju ‘nepenetracijskih’ metoda, odnosno predigre koja uključuje nježnosti, maženje i ručnu stimulaciju. Možete poraditi i na tome da češće mijenjate položaj i ritam vođenja ljubavi te da naizmjence ubrzavate i usporavate kad osjetite da ste blizu vrhunca kako biste odgodili orgazam.

Istraživanje časopisa ‘Journal of Sex Research’ otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta.

U svakom slučaju, ako vam se čini da vaša brzina smeta vašoj partnerici, pokušajte kroz dužu predigru prvo njoj pružiti zadovoljstvo.

Za ostvarivanje bolje erekcije može pomoći tjelovježba koja će osigurati dobru cirkulaciju u cijelom tijelu. Poboljšanjem krvotoka izravno poboljšavate povećan dotok krvi u penis. Također, u svoj jelovnik svježe voće i povrće te ribu, a povećajte i unos vitamina B12.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO