22.06.18 u 22:31

TAKO TREBA

Četiri savjeta za bolji san

Nesanica muči sve više ljudi, pa nikad nije na odmet poslušati neke savjete stručnjaka - profesor Jason Ellis, direktor Northumbria centra za istraživanje sna, za Daily Mail je podijelio i neke jednostavne trikove koje možete već danas isprobati.

Analiza dana - napišite par redaka o tome kako vam je prošao dan - ako to napravite, nećete ležati u krevetu i razmišljati o događajima koji su prošli. Mozgu će onda po noći biti puno teže 'pronaći' nešto o čemu treba brinuti.

Lista postignuća - Na poseban papir zabilježite stvari koje ste postigli taj dan. Buditeblagi prema sebi i velikodušni s pohvalama. To će vam dati vjetar u leđa i šalje jasnu poruku vašem svjesnom (i podsvjesnom) mozgu što se sve uspjeli napraviti, bez obzira na nesanicu.

Lista zadataka - dva sata prije odlaska u krevet, odvojite 45 minuta kako bi napisali sutrašnje važne zadatke. Napravite listu najhitnijih (i potencijalnozabrinjavajućih) stvari koje morate učiniti. Kad ste to napravili, nećete se buditi po noći brinući jeste li nešto zaboravili. Ako se ipak probudite i sjetite da ste nešto zaboravili, nadopišite na listu i probajte ponovno zaspati.

Popis priprema - napravite i popis "što sam napravio/la kako bi se pripremio/la za sutra". Na primjer: možda sutra na poslu imate prezentaciju pa ste ju pročitali par puta kako bi bili sigurni da nema grešaka. Ili ste možda izabrali recept za sutrašnju večeru i izvadili sastojke iz zamrzivača.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO