16.07.19 u 12:43

OPA

Žene sve više sanjaju o seksu

Mlađe žene u modernom društvu otvorenije se bave seksualnošću nego starije žene prethodnih generacija.

Žene danas tri puta više sanjaju o seksu u odnosu na svoje bake, pokazalo je istraživanje. Smatra se da je ova promjena došla zbog seksualne revolucije i novih trendova koji su se pojavili. Istraživači sa Sveučilišta Freiburg u Njemačkoj ispitali su 2 907 žena u dobi od 16 do 92 godine o njihovim snovima.

Žene mlađe od 30 godina kažu da im je petina snova bila erotična, dok su muškarci u toj dobi imali četvrtinu takvih snova. Anketa koja je napravljena prije 50 godina otkrila je da je tada samo trećina žena sanjala o seksu.

Jaz između spolova također se smanjio tijekom desetljeća, što se vjerojatno dogodilo zbog porasta feminizma. "Moglo bi se nagađati da se mlađe žene u modernom društvu otvorenije bave seksualnošću nego starije žene prethodnih generacija", piše u izvješću koje je objavljeno u Psychology&Sexuality.

"Ono što nisu otkrili je koja vrstu snova su žene imale u usporedbi s muškarcima, a misli se da su drugačiji", objasnio je psiholog Jo Hemming izjavio je za Mail on Sunday.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO