14.09.18 u 14:49

MA DA?

Žene se pale više od muškaraca

Mozgovi žena aktivniji su u korelaciji s promjenama u genitalnoj temperaturi nego mozgovi muškaraca, vjerovali ili ne.

Muškarci stalno misle na seks i uvijek su napaljeni... glasi mit koji je valjda jedini primjer dobrog PR-a muškog roda iz jednostavnog razloga što - dokazano nije istina!


Naime, nova studija otkrila je da žene imaju veće stope aktivnosti u mozgu, kada doživljavajuseksualno uzbuđenje, od muškaraca. 


Objavljena u časopisu Journal of Sexual Medicine, studija je na uzorku od 20 žena i 20 muškaraca pokazivala kombinaciju erotskih i duhovitih video isječaka. Mjerili su subjektivno uzbuđenje (drugim riječima, vaš kognitivni seksualni angažman, kao gledanja erotskog videa) i genitalno uzbuđenje.


Njihovo subjektivno uzbuđenje mjereno je odgovorima koje su dali na pitanja o simpatičnosti isječaka i želji za seksualnom aktivnošću. Infracrveno snimanje korišteno je za mjerenje genitalne temperature, a aktivnost mozga mjerena je pomoću MR-a.


Rezultati su pokazali da su mozgovi žena aktivniji u korelaciji s promjenama u genitalnoj temperaturi nego kod muškaraca. Drugim riječima, žene koje su seksualno uzbuđene imaju veću aktivnost mozga.


Istraživači su iznenađeni rezultatima jer se suprotstavlja radovima koji sugeriraju  da muškarci doživljavaju veće stope uzbuđenja od žena.


Eto, sad znate...

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO