14.11.17 u 19:39

OPA!

Žene najčešće varaju između šeste i desete godine braka

Potvrđuje li se time teorija o kriznoj sedmoj godini braka? Možda, no to onda vrijedi samo za žene, jer muškarci postaju nevjerni kasnije.

Znanstvenici su otkrili zanimljivu činjenicu o ženama u dugogodišnjim vezama. Naime, žene koje čine preljub, učinit će ga nejčešće u vremenskom periodu između šeste i desete godine braka.

S muškarcima je drugačije, i taj je vremenski period puno dulji - oni obično varaju nakon jedanaeste godine braka i nadalje.

Ovi su se podaci iščitali kao rezultat dva odvojena istraživanja provedena na ukupno 432 ispitanika od kojih je svaka osoba trebala ispuniti upitnik o vlastitim stavovima o preljubu. Morali su se, također, izjasniti oko toga kolika je vjerojatnost da bi, ponudi li im se prilika, i sami prevarili partnera.

Istraživanje je objavljeno u časopisu "The Journal of Sex Research" iznosi da postoji više faktora koji su ispitanike sprječavali da počine preljub, od kojih se najčešće ističu zadržavanje moralnog standarda i strah od napuštanja.

U slučaju ženskih sudionika i rezultata koje su izrazili, moglo bi se donekle govoriti o potvrđivanju teorije o kriznoj sedmoj godini braka, no tu brojku donekle poništavaju statistički podaci koji dokazuju da se najviše parova razvodi između 8.9 i 12.2. godine braka.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO