07.09.18 u 13:16

POKAŽIMO INICIJATIVU

Dobrinjci ne čekaju milost nadležnih

Komšije iz sarajevskog naselja Dobrinja su se odlučili sami urediti park u kojem provode vrijeme sa svojom djecom, prijateljima i kućnim ljubimcima

Da gradske vlasti imaju puno prečeg posla od čišćenja zapuštenih parkova i javnih površina, odavno je poznato svim stanovnicima Sarajeva. Često se u medijima pojavljuju vijesti o katastrofalnim higijenskim uslovima pojedinih dijelova grada, bez ikakvog interesovanja nadležnih. Srećom po grad, u njemu još uvijek ima stanovnika koji su voljni odvojiti svoje vrijeme i novac da urede životnu sredinu u kojoj žive.

 

Takav jedan primjer nam dolazi sa Dobrinje, gdje su se komšije organizovale da očiste park u koji izvode svoje pse i gdje se i inače druže generacije svih uzrasta. Pozitivnim primjerom su pokazali kako se treba odnositi prema svojoj životnoj sredini, a za nadati je se da će i drugi slijediti njihov svijetli primjer.

 

U objavi preuzetoj sa privatnog Facebook profila jedne od organizatorica je navedeno sljedeće:

 

"Nama ne treba predizborna kampanja da bismo uradili nešto za svoju okolinu. Svaki dan se družimo u našem parku na Dobrinji, naše cuke sa radošću čekaju 18 sati kada će vidjeti svoju raju. To smo mi, raja s Dobrinje. Jučer smo se dogovorili, danas okupili i očistili naš park. Zašto sutra ne bi i drugi parkovi zasjali kao naš? Imamo viška rukavica i kesa za smeće."

 

Ne čekajte da drugi počnu, učinite već danas nešto za svoj komšiluk!

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO