24.06.20 u 21:22

PRIPAZITE

Deizinformacije vas uništavaju

Internetske i medijske kompanije trebaju pojačati napore protiv širenja dezinformacija u Velikoj Britaniji u pandemiji koronavirusa, objavio je u četvrtak britanski fact-checker Full Fact.

"Dezinformacije uništavaju živote", rekao je izvršni direktor Will Moy.

"Ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu dezinformacije dolaze u obliku lažnih lijekova, lažnih tvrdnji, teorija urote i financijskih prijevara."

Twitter, Facebook i Google
objavili su da će promovirati vjerodostojne informacije o pandemiji i pojačati napore u suzbijanju dezinformacija.

"Naša čitava kompanija fokusirana je na borbu protiv dezinformacija na našem servisu", rekla je šefica za javnu politiku Twittera, Katy Minshall.

Twitter je otkrio 3.4 milijuna korisničkih računa za koje se činilo da su se upustili u manipulativnu i sumnjivu raspravu o covidu-19, rekla je Minshall.

Menadžer javnih politika Facebooka, Richard Earley kaže da kompanija shvaća da neke vrste dezinformacija mogu nanijeti veliku štetu.

Ta je društvena mreža zbog toga ažurirala postojeće politike protiv štetnog sadržaja.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO