21.02.17 u 14:39

TANTRIČKI SEKS

Da uživate u seksu satima...

O tantričkom seksu se mnogo priča, a malo zna. Jedni ga smatraju vrhunskim zadovoljstvom, drugi izmišljotinom dokonog svijeta.

Glumica Heder Grejem, na primjer, kaže da joj je tantrički seks promijenio život, a i Sting se svojevremeno hvalio kako je pomoću tantre satima uživao u seksu.

Šta je, zapavo, tantrički seks?

Riječ je o kombinaciji principa joge i meditacije u cilju spajanja tijela i duha. Potiče iz drevnih hinduističkih i budističkih kultura, a cilj je da učini sve kako bi se partner osjećao apsolutno voljeno i obožavano.

U osnovi ove vještine je odlaganje muške ejakulacije radi produženog uživanja. Dakle, seks radi uživanja tijela i duha, a ne radi orgazma.

Ali, ne bojte se - i u tantričkom seksu se doživi vrhunac, ali kasnije, mnogo kasnije. Zapravo, cilj je da muškarac odloži orgazam kako bi ih žena doživjela što više!

Konvencionalni seks ima svoj početak i kraj, a do klimaksa se dolazi u prosjeku nakon 13 minuta. Međutim, istraživanja su pokazala da ženama treba oko 20 minuta seksa pre nego što dožive orgazam. Dakle, računica je jasna.

Kako se to radi?

Tantrički seks počinje, kao i svaki drugi, skidanjem. Međutim, potrebno je osloboditi se garderobe polako i smireno, a najbolje je da partneri skidaju jedan drugoga.

Nakon toga ljubavnici mogu i da se okupaju zajedno, ili da se uzajamno masiraju. Maštovitiji se bave i crtanjem po tijelu. Koristite sve što vas i vašeg partnera uzbuđuje: pero, vibrator, ulje za masažu, povez za oči, erotske poruke...

Kontrolišite disanje. Brzo disanje i dahtanje ubrzavaju orgazam. Dišite polako i duboko, iz stomaka.

Oralni seks je sastavi dio tantričkog, a posebno se preporučuje takozvana "poza 69" prilikom koje oba "učesnika" podjednako uživaju.

Takođe su poželjne i poze koje omogućavaju da se partneri gledaju u oči. Tantrički seks traži od partnera da uživaju jedno u drugom u svakom smislu, i samim tim ima pozitivan uticaj i na kvalitet veze dvoje ljudi.

Gdje se to radi?

Prostor u kojem ćete raditi "ono" mora biti prilagođen tako da vas potpuno odvoji od spoljašnjeg sveta. Prigušeno svjetlo, mirišljave svijeće, odgovarajuća muzika...

Ali i neki potpuno otvoren prostor, pod suncem, koji je dovoljno sakriven od očiju javnosti, takođe je idealno mesto za tantrički seks.

Holivudske dive, na primjer, kažu da tantrički seks upražnjavaju na svojim privatnim plažama usred dana!


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO