26.09.15 u 20:19

SAJAM AUTOMOBILA U FRANKFURTU 2015.

Bugatti sa konceptom Vision Gran Turismo predstavio viziju budućeg modela

Bugatti je na sajmu u Frankfurtu predstavio Vision Gran Turismo koncept, omogućavajući nam da makar na trenutak dobijemo uvid u buduće planove same kompanije.

Dizajn bi po svemu sudeći trebao da se oslanja na bogatu trkaćku historiju Bugattija, a naročito na pobjede na Le Mans-u iz 1937. i 1939. sa Type 57 Tank.


Plava boja predstavlja dvobojnu izvedbu automobila iz 1937. pri čemu kompanija tvrdi da svaki drugi detalj, ne računajuci boju, ima svoju funkcionalnu svrhu.


Bugatti je nedavno proizveo svoj 450. i posljednji Veryron i trenutno je čitav svijet automobilizma u stanju iščekivanja sljedećeg koraka Bugattija i nasljednika Veyrona koji bi po navodima mnogih trebao da nosi ime Chiron.


Bugatti Vision Gran turismo predstavlja novu formu dizajna same kompanije, kojom će da proslave novo poglavalje u historiji uzimajući u obzir kraj Veyronove ere. Koncept predstavlja extremno performansama orijentisanu izvedbu vozila koje bi trebalo da bude staza vodilja dizajnu Bugattija u narednih par godina.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO