11.03.19 u 18:37

STVARNO?

Brijati se treba prije doručka

Nakon doručka, početak rada probavnog sustava ubrzava i rad srca, što općenito pospješuje cirkulaciju krvi i stoga raste rizik da će doći do posjekotine.

Brijanje je većini muškaraca prilična gnjavaža, a najviše mrze kad se porežu - obično se to, naravno, dogodi u pogrešnom trenutku, prije nekog važnijeg sastanka ili izlaska.

No, postoji prilično jednostavan trik kojim se može znatno smanjiti vjerojatnost da se to dogodi.

Naime, ako se brijete ujutro prije doručka koža će biti fleksibilnija i manje osjetljiva. Nakon doručka, početak rada probavnog sustava ubrzava i rad srca, što općenito pospješuje cirkulaciju krvi i stoga raste rizik da će doći do posjekotine.

Drugi način da se smanji rizik od ozljede korištenje je tople vode pri brijanju, ali ne hladne. Topla voda otvara pore, što znači da je kožu lakše obrijati.

Kada su u posrijedi proizvodi poslije brijanja, njihova bi upotreba trebala ovisiti o vrsti kože. Za osjetljivu kožu treba koristiti losione i balzame poslije brijanja, a za suhu kožu pogodnije su kreme.

Ljeti su odlična opcija gelovi, jer će dulje hladiti kožu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO