16.06.15 u 22:49

MJESEC ZA PAMĆENJE

BMW grupa zabilježila rekordnu prodaju

Isporuke vozila marki BMW, MINI i Rolls-Royce porasle su prošli mjesec za 5,9%, na ukupno 188.287 vozila, što taj mjesec čini najuspješnijim majem u historiji kompanije.

Postavljen je i novi rekord prodaje za razdoblje do maja, pri čemu je isporučeno čak 890.937 vozila tokom prvih pet mjeseci, što odgovara porastu od 7,7%. 


- Trend neumoljivog rasta koji je BMW grupa ostvarila tokom ove godine nastavio se i u maju, pri čemu je rast prodaje zabilježen na svim tržištima - rekao je Ian Robertson, član upravnog odbora odjela za prodaju i marketing kompanije BMW AG.


- Naši inovativni, novi proizvodi postižu odlične rezultate u cijelom svijetu, a osobito mi je drago da smo tokom prvih pet mjeseci ostvarili prodaju više od 10.000 vozila modela BMW - dodao je Robertson.


Prodaja vozila marke BMW u maju je ostvarila rast od 4,0% s ukupno isporučenih 159.129 vozila u ruke zadovoljnih kupaca. Prodaja za godišnje razdoblje do maja popela se na ukupan broj od 759.609 vozila, čime je zabilježen rast od 5,2%. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO