29.11.16 u 21:24

FIDEL CASTRO

Bio je "hodajući afrodizijak": Spavao je s čak 35.000 žena?!

Fidel Castro je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživjela najviše atentata. A trebalo bi ga upisati u Guinnessovu knjigu rekorda i kao najčešće umrlu osobu...

Fidel Castro, koji je preminuo u petak navečer, u 91. godini života, imao je najduži mandat vladanja u svjetskoj povijesti, sve do 19. travnja 2011. godine. Tada je vlast predao svom pet godina mlađem bratu Raulu. Fidel je ukupno vladao 52 godine i 62 dana.


Rođen u bogatoj obitelji 1926. godine, na vlast je došao nakon kubanske revolucije i svrgavanja s vlasti mrskog kubanskog diktatora Fulgencija Batiste. Gerilske napade Castro je izvodio iz kubanskog gorja Sierra Maestra, a prilikom pobjedonosnog ulaska u Havanu u siječnju 1959. godine kazao je "da ga moć ne zanima i da je neće uzeti".


Samo mjesec i pol dana kasnije postao je premijerom najvećeg otoka u Karibima na kojem trenutno živi 11 milijuna ljudi. Pod njegovom upravom Kuba postaje jednostranačka socijalistička država koja je to i danas.


Castrov otac bio je porijeklom iz Galicije u Španjolskoj, a majka je bila Kubanka. On je rođen 13. kolovoza u mjestu Mayarí na obiteljskoj plantaži šećerne trske. Fidel je imao dva brata i četiri sestre, kao i polubrata i polusestru iz ranijeg očevog braka.


Bio je dosta nadaren učenik, ali se ipak više zanimao za sport nego za učenje. Odgajan je u privatnim školama kao i elitnom jezuitskoj gimnaziji u Havani. Za politiku se počeo interesirati 1945. godine kad je upisao Sveučilište u Havani gdje je 1950. godine i doktorirao pravo. Te iste godine otvorio je odvjetnički ured u Havani.


Veliki ženskaroš 


Prvi brak sa Mirtom Diaz-Balart koja je potjecala iz aristokratske obitelji sklopio je još 1948. godine. Castrov sin Fidel Castro Diaz-Balart, kojeg su dobili u braku, rođen je 1949. godine. Razveli su se pet godina kasnije.


Dok je u šumama planirao akcije protiv Batistina režima El Commadante je postao otac čak troje djece različitih majki koje su ostale u drugom stanju u razmaku od nekoliko mjeseci. To je bilo 1956. godine.


Visok, preplanuo revolucionar, mamac za ženska srca, uvijek je privlačio je pažnju ljepšeg spola. Bilo u džunglama Kube ili na zasjedanjima UN-a. Nebrojene ljepotice defilirale su predsjedničkom rezidencijom u Havani. Castro je svoje ljubavnice pronalazio na plažama Havane, a navodno je svaki dan spavao s dvije žene. S jednom za ručak, a s drugom za večeru.


Uz dvije službene supruge, Fidelove su ljubavnice i na ovom siromašnom otoku živjele u velikom izobilju. Šest godina starija revolucionarka Celia Sanchez s kojom je Fidel tijekom revolucije u predahu borbi provodio dobar dio slobodnog vremena postala je prva tajnica u Vijeću ministara.


Natalia Revuelta, s kojom je dobio kći Alinu, još jedna iz plejade Castrovih ljubavnica, cijeli je život ugodno provela u vili pokraj Havane. Ova udata ljepotica plave kose i zelenih očiju kako bi pomogla revoluciju svog ljubavnika doslovno je ispraznila svoj bankovni račun i prodala sav dragocjeni nakit. Smatrana je jednom od najljepših Kubanki svih vremena. Njenu kuću je Fidel koristio za sastanke na kojima je planirao početak revolucije.


- Kad sam prije 15 godina počela rad na knjizi, pitala sam ga koliko ima djece, no njegov je odgovor bio prilično neodređen. Rekao je da ima gotovo cijelo pleme - kaže Ann Louise Bardach koja je objavila knjigu "Without Fidel", kroniku života Fidela i njegova brata Raoula.


S drugom ženom Daliom Soto dobio je pet sinova, a sve ih nazvao imenima na slovo A (Antonio, Alehandro, Aleksis, Aleksander i Angel). Ima devetero službeno priznate djece. Prema navodima njegovih biografa i bliskih suradnika, CAstro je bio "hodajući afrodizijak za žene" koji je spavao sa čak oko 35.000 žena!?


Nemoguće ga je bilo ubiti: Preživio 638 atentata


CIA, a i brojni drugi pokušali su čak 638 puta likvidirati omraženog tiranina. No povijesni vođa kubanske revolucije je uvijek nekako izbjegao smrt. A pokušavali su na razne načine: eksplozivnim cigarama, TV kamerama iz kojih se trebao ispaliti ubojiti metak, otrovnim ronilačkim odjelima, pilulama, eksplozivom u njegovim cipelama, kontaminiranim darovima, puderom kako bi mu otpala brada što bi umanjilo njegovu popularnost...


Ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživjela najviše atentata.


'Kad stvarno umrem, nitko neće vjerovati...'


A trebalo bi ga upisati u Guinnessovu knjigu rekorda i kao najčešće umrlu osobu. Castro je na te glasine o njegovoj smrti jednom prilikom izjavio kako su ga već toliko puta strani mediji proglasili mrtvim, da kad stvarno umre, nitko neće vjerovati da se to zapravo dogodilo.


Ubitačno dugi govori


Nedodirljivi vladar Kube održao je najduži govor u Ujedinjenim narodima ikad. Trajao je 4 sata i 29 minuta. Najduži govor uopće održao je na Kubi, a trajao je 7 sati i 10 minuta. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO