06.04.16 u 00:21

PRAVI JE TRENUTAK ZA INVESTICIJE

Beč će u naredne dvije godine raditi na proširenju mreže za punjenje električnih automobila

Grad Beč će u naredne dvije godine raditi na proširenju mreže za punjenje električnih automobila.

Širom grada bit će postavljene punionice za električna vozila, što predstavlja osnovu za realizaciju ''Strategije o elektromobilnosti'' usvojenoj na jesen 2015. godine.


Grad Beč smatra da je sada pravi trenutak za investicije u taj segment saobraćaja nakon što je tehnologija elektro automobila zaživjela i među vozilima srednje klase.


Prvi zadatak za gradsku upravu bit će da se odredi tačan broj punionica i njihovo razmještanje po gradu uvažavajući pri tome sigurnost u saobraćaju i kvalitet životnog prostora. Osnovna mreža punionica neće moći pokriti cjelokupnu potražnju za punjenjem, ali će nove tehnologije osigurati osnovno snabdijevanje.


Grad Beč namjerava da promoviše prelazak na vozila na električni pogon tako što će nastaviti da mijenjati i svoj vozni park.


Elektromobilnost već sada ima značajan udjel u javnom saobraćaju među gradskim autobusima, tramvajima, prigradskom i podzemnom željeznicom, a obuhvata i službena vozila gradske uprave.


U oblasti individualnog saobraćaja osim nabavke elektro automobila, Bečlije sve više koriste elektro mopede i bicikla, saopćeno je iz EUROCOMM-PR Sarajevo.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO