13.02.15 u 18:58

USPJEŠNA SARADNJA SE NASTAVLJA

Beč donirao Sarajevu vatrogasna vozila

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u krugu Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Alipašin Most" prisustvovao svečanoj ceremoniji uručenja donacije Odjela za vatrogasce Grada Beča Vatrogasnom savezu KS.

Riječ je o četiri specijalna vatrogasna vozila, koja je Grad Beč u partnerstvu sa Gradom Sarajevom i bez čije tehničke podrške se ne bi mogla realizovati ova donacija, poklonio sarajevskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima: Alipašin Most, Novo Sarajevo, Vratnik i Tarčin.


Gerald Schimpf, oficir i glasnogovornik profesionalne Bečke vatrogasne službe, uručio je ključeve vatrogasnih vozila komandirima četiri sarajevska dobrovoljna vatrogasna društva: 


- Današnji čin primopredaje četiri univerzalna vozila za gašenje je vrhunac dosadašnje saradnje između bečkih i sarajevskih vatrogasaca - istaknuo je Schimpf, te dodao da je delegacija sarajevskih vatrogasaca dva puta boravila u Beču kako bi se upoznala sa organizacijom, tehnikom i taktikom rada profesionalne vatrogasne službe Grada Beč.


Tajib Pašić, predsjednik Vatrogasnog saveza KS zahvalio se vatrogascima prijateljskog grada Beča, te kazao da će ova donacija doprinijeti kvalitetnijem radu sarajevskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a time i većem stepenu zaštite i sigurnosti grada Sarajeva u slučajevima požara i drugih elementarnih nepogoda.


- Doniranim vozilima Grada Beča zamijenit ćemo naša, koja su stara skoro tri decenije. Njima ćemo pokriti kompletan Kanton Sarajevo i nastojati da što brže i efikasnije intervenišemo - dodao je Pašić.  


Pored predstavnika Grada Sarajeva i Grada Beča, današnjoj primopredaji su prisustvovali i predstavnici KS, Civilne zaštite FBiH i KS, te predstavnici Austrijske ambasade.

Tagovi: beč

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO