21.08.16 u 11:45

Apple gubi udio na tržištu

Div iz Cupertina već neko vrijeme ima problema s prodajom. Ali, novi podaci analitičke kuće Gartner pokazuju kako počinju i gubiti dio tržišnog kolača.

Politika malih promjena i pomaka naprijed više se, čini se, ne isplati. Apple treći kvartal zaredom bilježi smanjenje broja prodanih uređaja, i to u vrijeme dok ukupna prodaja raste.


Prema Gartnerovim podacima za drugo tromjesječje ove godine Apple je držao 12,9 posto tržišta pametnih telefona. U isto vrijeme prošle godine taj je udio iznosio 14,6 posto. Udio Androida je tijekom istog razdoblja porastao za četiri posto, na 86,2 posto.


Android i iOS zajedno u ovom kvartalu držali su 99,1 posto globalnog tržišta pametnih telefona. Windows je na 0,6 posto, Blackberry na 0,1 a ostali na 0,2.


Prvih pet proizvođača - Samsung, Apple, Huawei, Oppo i Xiaomi - kontroliraju 54 posto tržišta

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO