21.03.20 u 15:40

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA FBIH

Čampara predložio uvođenje policijskog sata u Federaciji

Preporuka za uvođenje zabrane kretanja poslana je na adrese Jelke Milićević, ministrice i zamjenice premijera FBiH, i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite

Federalnom štabu civilne zaštite upućena je preporuka za uvođenje policijskog sata na teritoriji Federaciji Bosne i Hercegovine.

Preporuka za uvođenje zabrane kretanja poslana je na adrese Jelke Milićević, ministrice i zamjenice premijera FBiH, i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite.

– Poštovani, na zahtjev premijera Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Fadila Novalića, nakon detaljne sigurnosne procjene, cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19), kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predlažem uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 20 (navečer) do 5 sati (ujutro). Zabrana kretanja bi stupila na snagu večeras, 21. 3. 2020. godine (u 20 sati) i trajala bi do daljnjeg – navodi se u prijedlogu federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ranije je zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, dao nalog ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari da izvrši sigurnosnu procjenu radi uvođenja policijskog sata na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO