24.08.17 u 14:21

KAKO PREPOZNATI DA SI U VEZI SA PSIHOPATOM?

Ako ti netko govori ovih 5 stvari, učini sebi uslugu - bježi i ne osvrći se

Manipulatori i psihopati su, prije svega, društveni predatori. Oni koriste šarm i manipulaciju kako bi dobili ono što žele od drugih. Njihov 'plijen' su obitelj, prijatelji, ljubavnici i suradnici. Donosimo neke uobičajene fraze koje možeš čuti od psihopata kada te pokušava napraviti ludom i kada želi potkopati tvoje samopouzdanje.

Većina psihopata zapravo su nenasilni i zatvoreni članovi društva, a postoji velika šansa da ih nećeš primijetiti jer su iznimno altruistični i izgledaju nevino običnim promatračima. Donosimo nekoliko stvari koje psihopati vole govoriti kako bi te izludili. Naravno, ako neki tvoj prijatelj ili član obitelji izgovori nešto od nabrojanog, ne mora značiti da je psihopat, ali tu izjavu možeš shvatiti kao alarm i reagirati kako bi popravili svoj odnos-

1. "Previše sve analiziraš!"


Naravno, postoje ljudi koji sve previše analiziraju, ali psihopati namjerno rade stvari da se osjećaš kao da si na rubu ili paranoična. Namjerno flertuju da ti to vidiš i kada ih pitaš zašto to rade oni te optuže da sve previše analiziraš. Psihopatima je cilj da sumnjaš u svoju intuiciju i stalno ti usađuju osjećaj tjeskobe, a zatim te okrive da si luda i paranoična.

2. "Mrzim dramu!"

Stalno govore da mrze dramu, a ipak oko njih je uvijek najviše drame. Psihopati će te prvo idealizirati i hvaliti te, ali kako im sve brzo dosadi to neće trajati dugo. Prije ili kasnije njihove loše osobine doći će na površinu i to će te zbuniti pa kada spomeneš njihove mane i svoje frustracije njihovim ponašanjem oni će reći da samo voliš dramiti i stvorit će ti osjećaj krivnje jer si im nešto prigovorila.3. "Preosjetljiva si!"

Nakon što te stalno hvale i laskaju, počet će te ignorirati i čekat će da reagiraš. Kada ti napokon reagiraš, optužit će te da si preosjetljiva. Vrijeđat će te, omalovažavati i kritizirati dok ti konačno ne pukneš. Zatim će tvoje reakcije okrenuti protiv tebe kako bi te učinili ludom. Za nekoliko tjedana, psihopati mogu pretvoriti iznimno opuštenu osobu u nesigurnu koja sumnja u sebe.

4. "Krivo si me shvatila"

Naravno, svi parovi imaju nesporazume, no psihopati će namjerno reći stvari za koje znaju da će te isprovocirati. Kada reagiraš, oni će tebe okriviti za nesporazum. Često će i poreći da su neke stvari uopće rekli. Oni jednostavno pokušavaju napraviti sve da posumnjaš u svoj zdrav razum.

5. "Ti si luda i ljubomorna!"

Psihopati sve svoje bivše prijatelje i partnere proglase ludima i ljubomornima pa će tako i tebe. Na početku će ti davati komplimente, a onda kada te počnu izluđivati ti ćeš poludjeti i biti proglašena ludom. Ako želiš prekinuti taj odnos najbolje je napraviti 'čisti rez' bez poziva, poruka i e-mailova jer će te psihopat i dalje željeti uvući u svoju bolesnu igru. Dobra vijest je da kada psihopat primijeti da sumnjaš u svoju intuiciju, to znači da im je tvoja intuicija stvorila problem.

Psihopati nastoje psihički uništiti svakoga tko bi mogao ugroziti njihovu iluziju normalnog pogleda na svijet pa kada počnu s tobom igrati umne igrice to znači da ti je intuicija dobra i da si na pravom putu da ih razotkriješ.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO