29.11.16 u 22:09

REDIZAJN STARE ODJEĆE

Adra BiH i Bingo doo pokrenuli šivaonicu za lica s invaliditetom

Humanitarna organizacija „ADRA BiH “ je u saradnji sa preduzećem „Bingo“ doo pokrenula projekat obuke za lica sa invaliditetom koja će se u budućnosti baviti redizajnom stare odjeće. 

Obuka je prvenstveno namijenjena osobama (ženama) sa invaliditetom, ali i drugim nezaposlenim osobama koje su zainteresovane da savladaju vještine krojenja i šivanja kako bi u budućnosti mogle samostalno da rade. 


- Naša organizacija iza sebe ima višedecenijski rad u BiH i prvenstveno je posvećena borbi za socijalnu pravdu odnosno pružanje pomoći licima koja se nalaze u najtežim situacijama. Već nekoliko godina fokus Adre je socijalno poduzetništvo i zapošljavanje marginaloizovanih osoba te nam je stoga posebno zadovoljstvo što smo u saradnji sa firmom „Bingo“ pokrenuli ovu obuku kroz koju nastojimo edukovati i zaposliti osobe sa invaliditetom koje bi radile na redizajnu stare odjeće - istakao je Božidar Mihajlović, direktor Humanitarne organizacije Adra.  


Obuka je nastavak akcije „Hljeb od tekstila“ koju Adra sprovodi u Sarajevu i Banjaluci, a kojoj se svakodnevno vrši prikupljanje polovne odjeće.


Treneri obuke su modni dizajneri iz Banjaluke Ivana Crnogorac, Danijela Jokanović i Vesna Burazor Vrban.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO