12.10.20 u 14:23

SEXI

A najbolji broj partnera je...?

Zanimljivi rezultati britanskog istraživanja pokazali su da se muškarci i žene i ne razlikuju toliko u željama za idealnog partnera.

U nedavnom zajedničkom istraživanju sveučilišta u Nottinghamu, Bristolu i Swanseau, objavljenom u Journal of Sex Research, samci koji traže bolju polovicu odgovorili su na pitanje koji je idealan broj seksualnih partnera prije njih, kako bi im ta osoba bila privlačna.

Većina je rekla da traže partnera koji je seksualno iskusan, ali ipak ne previše. Zanimljivo je da se muškarci i žene u tome slažu: nijedni ne žele započinjati vezu s djevcima, ali ni sa seksualno promiskuitetnim osobama.Što je veći broj, osoba je manje privlačna.

Istraživači su ispitali 188 osoba, od koji 104 žene. Kad su tražile samo avanturu, žene nisu smatrale zanimljivima muškarce koji su imali više od šest partnerica, dok su muškarci gubili zanimanje kad je taj broj prešao jedanaest.

Oba spola smatrala su da je idealan broj prethodnih partnera broj 3. Međutim, to je drugačije kad se radilo o potencijalno dugoročnom odnosu.

Razlog je jednostavan: ljudi se boje da što je veći broj prijašnjih seksualnih partnera, veća je vjerojatnost da će biti prevareni.

"Suprotno uvriježenom vjerovanju da se promiskuitet kod muškaraca tolerira, a kod žena ne, i muškarci i žene izrazili su jednako oklijevanje u upuštanje u vezu s nekim tko ima bogatu seksualnu prošlost", napisali su autori.

Jedina razlika je da su muškarci spremniji upustiti se u vezu s djevicama ili nekim s manje seksualnog iskustva. Treba uzeti u obzir i da su svi ispitanici bili u tridesetima, te je vrlo moguće da se stavovi razlikuju u drugim dobnim skupinama.

Dodatna istraživanja pokazala su da su muškarci uključeni u istraživanje imali u prosjeku 8,4 partnera, a žene oko 5,81 partnera.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO