11.01.18 u 14:36

STVARNO?

5 vrsta orgazama koje žene mogu doživjeti

Pravi znalci će reći da poznaju svih 5 vrsta orgazama koje žena može dostići, pa ako ne spadate u njih, ovo je članak za vas.

Orgazam je nekima i dalje misterija (ako su muškarci) ili nepoznanica (ako su žene koje se druže s pogrešnim muškarcima), no pravi znalci će reći da poznaju svih 5 vrsta orgazama koje žena može dostići, pa ako ne spadate u njih, ovo je članak za vas.

Dakle, evo petorice veličanstvenih:

Coregazam - orgazam koji nema veze sa seksom, nego s tjelovježbom, a manifestira se pojačanim otkucajima srca i visokom razinom zadovoljstva. Kako biste ga postigli morate kontinuirano vježbati i uživati u vježbanju dok ne osjetite uzbuđenje.

Klitoralni orgazam - standardni ženski orgazam koji se postiže stimulacijom klitorisa. Seksolozi savjetuju da se par ne fokusira samo na klitoris, nego na cijelo ženino genitalno područje.

Kombinirani orgazam - kombinacija vaginalnog i klitoralnog orgazma, pruža najveće zadovoljstvo ženi. Može potrajati i do 15 minuta. Najlakše se postiže u misionarskoj pozi ili kada je žena gore.

Vaginalni orgazam - ovo je orgazam koji žena najteže postiže, no vrlo je intenzivnan i dugo traje.

Višestruki orgazmi - oni koje žene doživljavaju jednog za drugim tijekom seksualnog odnosa.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO