28.06.18 u 20:04

ZAPAMTITE!

5 stvari koje psi nikako ne smiju jesti

Vaš ljubimac može uživati u nemasnom i termički obrađenom mesu, a ponekad ih možete počastiti manjim količinama banane i jabuke.

Za pse je ljudska hrana luksuz, ali samo dok ju ne počne probavljati, a onda mogu početi pravi problemi. Provjerite koje su namirnice opasne za vaše pse i nikada ih ne bi trebali konzumirati.

Alkohol - djeluje jednako kao na ljude, ali puno, puno intenzivnije. Alkohol radi ogromnu štetu jetri psa, a izaziva povraćanje, proljev, probleme s koordinacijom i disanjem. Lako je moguće da dođe do prestanka disanja, kome kod psa i smrti. Što su psi manji to teže podnose alkohol, a veća je opasnost od fatalnih posljedica.

Avokado - to što je avokado postao sastavni dio vašeg doručka ne znači da mora postati i vašem psu, štoviše, ne smije. Psi često reagiraju na avokadu povraćanjem i proljevom zbog spoja persina, a može ostati 'zaglavljen' u probavnom traktu zbog čega psi mogu uginuti.

Čokolada - većina vlasnika zna da je čokolada pogubna za njihove ljubimce, ali svejedno im daju manje komadiće kada ih traže. Međutim, sve čokolade sadrže teobromin, a za pse su posebno pogubne tamne čokolade. Čokolada može biti razlog napadaja, problema sa srcem, trncima, a može rezultirati smrću.

Grožđe - psi loše reagiraju na grožđe, a brzo izaziva mučninu i povrćanje. Mala količina dovoljna je da uzrokuje otkazivanje bubrega. Povraćanje je rani znak problema s bubrezima, a već sljedeći dan pas će postati depresivan i bezvoljan.

Xylitol - ksilitol je umjetni zaslađivač koji nalazimo u slatkišima, žvakama, pasti za zube i pekarskim proizvodima. Komad krafne koja vam je ostala nemojte davati svom psu jer bi ksilitol mogao uzrokovati veliki i nagli pad šećera, a to bi moglo rezultirati otkazivanjem jetre. Simptomi problema s jetrom uključuju povraćanje, tromost, teturanje pa čak i napadaje.

Što psi smiju jesti od ljudske hrane?

Ljudski meni koji mogu konzumirati i psi relativno je siromašan. Međutim, vaš ljubimac može uživati u nemasnom i termički obrađenom mesu, a ponekad ih možete počastiti manjim količinama banane i jabuke. Može uživati u kuhanoj riži bez umaka i začina te povrću poput mrkve i tankih komadića krastavaca.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO