31.12.18 u 14:18

EH, DA...

5 razloga zašto ženama nije do seksa

Utvrđeno kako je ženama sve manje stalo do seksa, a razloga ima podosta, no ovih je pet najčešćih.

Manjak orgazama kod heteroseksualnih žena nije novost, no znate li da se ionako ne baš pohvalna brojka drastično smanjila u zadnjih deset godina?

Ne čudi stoga ni činjenica da je utvrđeno kako je ženama sve manje stalo do seksa, a razloga ima podosta, no ovih je pet najčešćih:

Lijekovi - analgetici, antidepresivi kao i neki lijekovi za krvni tlak mogu smanjiti želju za seksualnim odnosima.

Manjak željeza - istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine, pokazalo je da niske razine željeza u žena mogu uzrokovati anksioznost i pad libida

Niska razina testosterona - ovo je jedan od najčešćih uzroka gubitka seksualne želje kod muškaraca. Ako se borite sa slabim libidom, javite se liječniku.

Oralna kontracepcija -
bilo koja vrsta hormonalne kontracepcije utječe na pad seksualne želje, a u nekim slučajevima može i trajno uništiti konverziju testosterona, pokretača seksualne želje, čak i nakon prestanka uzimanja kontracepcije.

Policistični jajnici -
endometrioza, neredoviti ciklusi, policistični jajnici mogu biti uzrok nedostatka želje kod žena

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO