03.02.20 u 14:47

NAGRADE

1917. poharala i BAFTA-e

Priča o Prvom svjetskom ratu već je osvojila dvije nagrade Zlatni globus i nominirana je za Oscare.

Istorijski film "1917", dobio je britansku nagradu Bafta za najbolji film i najbolju režiju, a među glumcima u nedjelju navečer na 73. po redu svečanosti britanskim filmskim nagradama ovjenčani su Rene Zellweger i Joaquin Phoenix.

Film "1917" koji prati put britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu osvojio je Baftu za najbolji film, a redatelj Sam Mendes za najbolju režiju.

Priča o Prvom svjetskom ratu već je osvojila dvije nagrade Zlatni globus i nominirana je za Oscare.

Redatelj Sam Mendes tako je pobijedio u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film "Irac" (The Irishman, Todda Philippsa koji je bio nominiran za film "Joker", Quentina Tarantina koji se natjecao filmom "Bilo jednom u Hollywoodu" (Once Upon a Time... in Hollywood) te Bong Joon-Hoa koji je bio nomiran filmom "Parazit".

Američka glumica Renée Zellweger dobila je nagradu Bafta za najbolju glumicu za svoju interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu "Judy".

Za tu ulogu je Zellweger (50), već osvojila nominaciju za Oscar i ubrala je svoj Zlatni globus. Za Baftu su se natjecale i Jessie Buckley u filmu "Divlja ruža" (Wild Rose), Scarlett Johansson ("Priča o braku" (Marriage Story"), Saoirse Ronan ("Kćeri doktora Marcha") te Charlize Theron ("Skandal").

Američki glumac Joaquin Phoenix osvojio je Baftu za najboljeg glumca za svoju interpretaciju u filmu "Joker". Taj 45-godišnji američki glumac također će se natjecati za Oscara u ulozi Jokera, a osvjanjem Bafte pomeo je konkurenciju: Leonarda Di Caprija u ulozi ("Once Upon a Time... In Hollywood"), Adama Drivera ("Marriage Story"), Jonathana Prycea ("Joker") i Tarona Egertona ("Rocketman").

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO